آخرین اخبار
کد مطلب: 76044
داشته‌ها و ظرفيت‌هاي رئيس جمهور منتخب
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 683

به گزارش پايگاه خبري تحليلي سلام لردگان ، عبدالله گنجي – به صورت طبيعي يک رئيس جمهور علاقه‌مند است که منويات و ديدگاهايش توسط زير مجموعه مورد توجه قرار گيرد و دنبال شود. رئيس جمهور به صورت طبيعي علاقه‌مند است که شخصاً کابينه را خط‌دهي کند و از ديدگاه افکار عمومي آدم خودش باشد و اصحاب قدرت و جريانات و شخصيت‌ها تابلوي راهنماي وي را در دست نگيرند. اين علاقه‌مندي زماني ميسر و ميسور است که شخص رئيس جمهور داراي تجربياتي گران‌سنگ و داشته‌هايي منحصر به فرد باشد. قدرت راهبري دولت بارزترين اين خصيصه‌هاست. 

دکتر روحاني از اين منظر، داشته‌ها و دانسته‌هايي دارد که مي‌تواند وي را به يک رئيس جمهور تعامل‌کننده و به کار گيرنده همه ظرفيت‌ها تبديل کند. يکي از مهم‌ترين اين تجربيات، پنج دوره نمايندگي مجلس است. اين تجربه از چند جهت مي‌تواند به وي کمک کند: اول اينکه فهم عميقي از قدرت، اختيارات و وظايف مجلس دارد. دوم اينکه ارزش عمل يا عدم عمل به قانون را مي‌داند و سوم اينکه روش و راه تعامل با مجلس را در ادوار مختلف ديده و تجربه کرده است. بنابراين پيش بيني مي‌شود، وي يکي از بهترين رؤساي جمهور در تعامل با مجلس فعلي و مجلس آينده ‌ و يکي از بهترين مجريان قانون در کشور باشد. اين تجربه چيزي است که احمدي‌نژاد فاقد آن بود و شايد يکي از مشکلات وي و مجلس از همين نقطه نشئت مي‌گرفت. دومين داشته دکتر روحاني تسلط وي بر علم حقوق است، بنابراين در اجراي قانون اساسي و روابط قوا نياز به شيطنت مشاورين حقوقي ندار‌د. در عين حال چون گرايش تحصيلي وي حقوق اساسي است، رابطه حکومت و مردم و اختيارات و حقوق هر يک را به خوبي مي‌داند و ان‌شاءالله عمل مي‌کند. سومين داشته وي اشراف به ابعاد مختلف کشور است. حضور طولاني وي در عالي‌ترين شورايي که خطوط قرمز کشور را تعيين مي‌کند، وي را به گنجينه اسرار و اطلاعات و چالش‌ها و قوت‌هاي نظام تبديل کرده است و مطالعات ميداني و پژوهش‌هاي توسعه و حتي بنيادين وي در مرکز استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت مي‌تواند جهت تعيين راهبردهاي ميان مدت کشور وي را کمک کند و با مسيرهاي آزمون و خطا کمتر درگير شود. چهارمين دانسته وي که متأثر از خدمت طولاني در دبيرخانه شوراي امنيت ملي يا عضويت در آن شورا است، اشراف کامل بر پشت پرده مجلس ششم و ارتباطات خارجي تجديدنظرطلبان همانند کنفرانس برلين، ارتباطات با سوروس، جلسات محرمانه فراکسيون مشارکت در مجلس ششم و موارد ديگري است که حتي کروبي نيز بعضي مواقع اصلاح‌طلبان را نسبت به افشاي آنان تهديد مي‌کرد. 
حتي دکتر روحاني دقيقاً از محاورات و محتواي جلسات اصلاح‌طلبان در شش ماهه منتهي به انتخابات ???? اطلاع کامل دارد، يعني مي‌داند خاتمي گفته است در اين انتخابات چگونه بايد عمل کرد، موسوي خوئيني‌‌ها چه مسيري را طي مي‌کرده است، شوراي مرکزي حزب مشارکت در جلسات چه سخناني مي‌گفتند و … بنابراين موارد ذکر شده بخشي از تجربه‌اي است که مي‌تواند به کمک رئيس جمهور منتخب بيايد و از اول کار تعاملات و گزينش‌هاي وي را سامان بدهد. نيروهاي مؤمن به انقلاب اسلامي هيچ تصوير پيشداورانه‌اي نبايد از روحاني داشته باشند. هر‌گونه قضاوت پيش‌گويانه مي‌تواند به عنوان يک اشتباه راهبردي محسوب گردد. در صورتي مي‌توان به مسير آينده دکتر روحاني خدشه وارد کرد که ببينيم‌ به رغم دانسته‌ها و داشته‌هايش ميدان‌داري دولت به دست جرياني است که به تعبير امام، اعتقاد خالص و واقعي به اسلام ناب و انقلاب اسلامي ندارند يا براي اداره کشور نسخه‌هايي را مي‌پيچند که با بوم اين انقلاب و ملت سازگار نيست. 
اگر چه دکتر روحاني بر اعتدال تأکيد کرده‌ اما تجربه سياسي در ايران پيش از انقلاب نشان داده است که هيچ کس نتوانسته است در خط ميانه سياست توفيق همراهي بيابد و بين‌الامرين هميشه موجب انزوا گرديده است. تجربه دکتر روحاني به خوبي اين واقعيت را مي‌شناسد که موتور محرکه انقلاب اسلامي در ميدان‌هاي مواجهه با منحرفين و استکبار جواناني هستند که مقام معظم رهبري آنان را فتح‌الفتوح امام مي‌خوانند. هم آناني که احمدي‌نژاد به صورت داوطلبانه خود را از حمايت‌شان محروم کرد و هم آنان که در تعبير بزرگان نظام «بچه حزب‌اللهي» محسوب مي‌شوند و هر چند به خاطر شرايط سني مي‌توانند دچار اشتباهاتي شوند اما چارچوب دوستي‌شان با افراد حرکت در چارچوب انقلاب است. همان‌هايي که در ?? آذر ???? براي خاتمي کف زدند و از وي در مقابل «عبور کردگان از خاتمي» حمايت کردند. منتخب ملت اين جريان زلال و پويا را دست کم نگيرد، اين ظرفيت کارگشاست. 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس